Om NSFF

Hva er NSFF?

NSFF ble stiftet 29. november 1970 i Moss.
Forbundets første formann var direktør i Industrivernet og senere forsvarssjef Paal Frisvold.Forbundets første generalsekretær var tidligere sivilforsvarsinspektør Sverre Servan.

NSFF er et landsforbund av sivilforsvarsforeninger, som på frivillig basis har til hovedoppgave å fremme forbundets formål. Forbundet er frittstående uten tilknytning til noen faglige eller politiske organisasjoner.

Forbundets formål:

  • Medvirke til å styrke samholdet innen det sivile beredskap.
  • Medvirke til at befal og mannskaper i den sivile beredskap dyktiggjøres til sin tjeneste, ved at de får god opplæring og tildelt godt og egnet materiell som gjør dem i stand til å løse sine forventede oppgaver.
  • Medvirke til at befolkningen får kjennskap til den sivile beredskap, generelle og spesielle vernetiltak i hjem og fritid, som bidrar til et vern i hverdagen, og derved bedre livsvilkår.
  • Fremme saker av felles interesse for sivilforsvarsforeningene, ta initiativ til kampanjer og lignende, for å medvirke til å stifte nye foreninger.
  • Søke disse oppgaver løst blant annet i samarbeid med landets sivilforsvars- myndigheter, politiske organer og andre samarbeidspartnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.